News

Snapchat goes spiritual en samenwerken aan branded content op Insta

Meer branded content opties op Insta 🤳🏽

Instagram blijft aan de weg timmeren om steeds meer richting een e-commerce platform te gaan. Vorige week bespraken we al de nieuwe prominente plek die Reels en Shops hebben ingepikt op de homepage, maar deze nieuwe update zal ook zeker de strijd met TikTok weer verder aanwakkeren.

Binnenkort is het namelijk mogelijk om branded content tags toe te voegen aan Reels, maar ook aan Instagram Live. Dit betekent simpelweg dat er nu ook met Reels en Live samenwerkingen met merken plaats kunnen vinden en dat dit op een heldere manier duidelijk gemaakt kan worden naar alle followers.

We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar de kans is groot dat de drempel voor TikTokkers zo steeds minder groot wordt om de overstap naar Reels te maken. Met deze update wordt het namelijk een stuk makkelijker om meer brand deals te kunnen fixen en genereer je direct geld met Reels-video’s. 💸

En als klap op de vuurpijl maakt de nieuwe Insta-update het ook nog eens mogelijk om merken en makers samen te laten werken aan branded content. Voorheen konden branded content advertenties alleen door merken gedeeld worden via de organische posts van creators. Dat wordt dus verleden tijd. Adverteerders kunnen nu namelijk, uiteraard met toestemming van de creator, via het account van een influencer branded content plaatsen.

Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor de app! 📱

Zoeken naar Insta-content met keywords ⌨️

Naast de update hierboven, komt de app met nóg een positieve ontwikkeling. Het wordt namelijk makkelijker om naar content te zoeken binnen de app. Nu kan je in de zoekbalk alleen zoeken naar specifieke usernames, hashtags en locaties. Dit kan het soms best lastig maken om te vinden waar je echt naar opzoek bent, maar daar komt dus een oplossing voor! 🔎


Je kan vanaf heden namelijk gewoon keywords invullen, net zoals je doet in de zoekbalk bij Google bijvoorbeeld. Zo krijg je als resultaat alle posts te zien die op deze zoekwoorden aansluiten. Dit maakt het niet alleen makkelijker om specifieke content te vinden, maar het helpt merken ook om hun Instagram performance te maximaliseren.


Voorheen moest je als merk namelijk specifiek zijn met de hashtags die je aan posts toevoegde om in relevante zoekopdrachten tevoorschijn te komen. Nu hoef je niet elke combinatie van een hashtag meer toe te voegen om zo zichtbaar mogelijk te zijn, maar draait het meer om de woorden die je gebruikt in je caption.


Klinkt allemaal veelbelovend, maar er zitten toch nog wat haken en ogen aan. De keywords moeten namelijk wel binnen Instagram’s community guidelines passen en binnen algemene topics vallen. Ook worden de zoekresultaten geranked op basis van factoren zoals het type content en wanneer de content is geplaatst. Verder zullen algoritmen bepalen welke matches het meest relevant zijn voor elke individuele Instagrammer.


De update is nog niet beschikbaar in Nederland, maar we houden het natuurlijk in de gaten!

Next

Snapchat goes spiritual 🌌

We hebben een leuk nieuwtje voor de spirituele Snapchatters onder ons: je kan namelijk nu je astrologische profiel toevoegen aan je account. Zo kom je te weten wat jouw sterrenbeeld inhoudt en of je eigenlijk wel zo goed matcht als je dacht met jouw Snapvrienden.


Als je de nieuwe update hebt geïnstalleerd, kan je via jouw Bitmoji op een paars icoontje naast jouw Snapscore klikken. Hier vul je je geboortedatum, -tijd en -locatie in en voila: jouw astrologische profiel wordt gepresenteerd in een Story-format.


Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat astrologie weer helemaal opleeft onder Gen Z en Millennials. Waarschijnlijk komt dit omdat we in deze stressvolle tijden graag even teruggrijpen naar de stand van de sterren die ons gerust kan stellen, maar ook kan laten lachen.


Al met al speelt Snapchat dus slim in op deze trend. Deze nieuwe tool zorgt er in ieder geval voor dat er weer op een nieuwe manier interactie en engagement plaatsvindt binnen de app.


Heb jij al gekeken wat de sterren voor jou in petto hebben? ✨

Zingen als Billie Eilish met Snapchat’s Voisey 🎤

Na TikTok, Instagram, YouTube en vele andere platformen, gaat Snapchat zich óók melden op het strijdveld van de korte filmpjes. Snapchat heeft namelijk de app Voisey overgenomen. Deze app laat muzikanten shinen in hun eigen korte videos.


De verwachting is dat Snapchat bepaalde functies van Voisey snel toevoegt aan haar eigen platform. Zo kan je met Voisey bijvoorbeeld een duet met je bestie zingen. En nee, je hoeft er niet per se gouden stembanden voor te hebben. Met Voisey is het namelijk mogelijk om een goede autotune over je stem te gooien, jouw zangkunsten iets melodieuzer te maken én er is zelfs een Billie Eilish stemfilter. 🤯


Wanneer Snapchat dit op haar platform gaat toevoegen is nog onduidelijk, maar deze ‘TikTok for music creators’ gaat volgens experts (net als Billie Eilish haar laatste nummer) een big hit worden.


Wij gaan in ieder geval alvast onze stembanden trainen, jij ook? 🎶


Voicey app

Visit us

  • Danzigerkade 15
  • 1013 AP Amsterdam
Copyright Blauw Gras 2020